În pregătire - Alice Books

• Osamu Dazai, Cutia Pandorei
• Yuko Tsushima, Teritoriul luminii
• Sang Young Park, Îndrăgostiți la Seoul
• Kelly Mustian, Fetele de pe lac
• Dizz Tate, Brute
• Laura Chinn, Acnee
• Jennette McCurdy, Mă bucur că mama a murit

• Heather Radke, Funduri. Povestea din spate
• Perhat Tursun, Aleile dosnice din Ürümchi. Un roman uigur din Xinjiang
• Glenn Boozan, Priscilla Witte, Sunt mame mult mai nașpa decât tine. Dovezi irefutabile că ești într-adevăr un părinte fantastic
• Keiichiro Hirano, Un bărbat
• Won-pyung Sohn, Migdală

Baietii din cimitir de Aiden Thomas -- Coperta in lucru

Băieții din cimitir

Aiden Thomas

Traducere din limba engleză de Ioana Filat

Un băiat trans hotărât să-și dovedească genul familiei sale Latinx tradiționale invocă o fantomă care refuză să plece, în debutul YA paranormal semnat de Aiden Thomas, Băieții din cimitir.

Yadriel a invocat o fantomă și nu mai poate scăpa de ea.

Când familia sa Latinx tradițională are probleme în a-i accepta adevăratul gen, Yadriel devine hotărât să se dovedească un brujo adevărat. Cu ajutorul Maritzei, verișoara și cea mai bună prietenă a sa, săvârșește el însuși ritualul, iar apoi pleacă în căutarea fantomei vărului său ucis, pe care trebuie să o elibereze.

Însă fantoma pe care o invocă e de fapt Julian Diaz, băiatul rău al școlii, iar Julian nu are de gând să-și accepte împăcat moartea. E hotărât să afle ce s-a întâmplat și să rezolve câteva probleme înainte să plece pentru totdeauna. Neavând de ales, Yadriel acceptă să-l ajute pe Julian, pentru ca amândoi să poată obține ceea ce își doresc. Dar, cu cât petrece mai mult timp cu Julian, cu atât Yadriel își dorește mai puțin să-l lase să plece.

Selectat pe lista lungă pentru National Book Award for Young People’s Literature în 2020
Situat în top 10 YALSA Best Fiction for Young Adults în 2021
Bestseller New York Times

  • 4 săptămâni pe lista bestsellerelor New York Times
  • Roman câștigător al Pacific Northwest Book Awards în 2021
  • Finalist Lodestar Award pentru Hugo Awards în 2021
  • Nominalizat la Goodreads Choice Awards 2020 pentru Best Debut Novel și Best Young Adult Fantasy
  • Nominalizat la Barnes & Noble Children’s and YA Book Awards

„Această carte e magică, tandră, iubitoare și nespus de importantă. O iubesc din toată inima.”

„Acest roman uluitor de debut al lui Thomas e detaliat, înduioșător și nemaipomenit de romantic. Am plâns la sfârșit, dar nu de tristețe: m-am simțit incredibil de fericit că această aventură Latinx queer va fi citită de alți copii.”

„Romanul de debut al lui Aiden Thomas nu poate să nu farmece și captiveze cititorii de toate vârstele, deși adolescenții se vor identifica în mod inevitabil și vor aprecia nebuniile și vulnerabilitatea emoțională care fac fiecare personaj și fiecare scenariu delicios de încântătoare.”

„Vorbind din proprie experiență, este genul de carte pe care o citești, după care îți obligi imediat toți prietenii să o citească, să se bucure la rândul lor.”

Caii lenti de Mick Herron -- Coperta in lucru

Slow Horses - Caii lenți

Mick Herron

Bun-venit în lumea palpitantă a cailor lenți. Această echipă de agenți MI5 este unită printr-o singură legătură comună: au dat-o în bară rău de tot și vor face orice ca să-și ia revanșa.

Seria Slough House a fost ecranizată într-un serial Apple TV+ cu Gary Oldman și Kristin Scott Thomas
Mick Herron a câștigat premiul „Romanul polițist al anului” pentru Slough House, juriul apreciind combinația de „intrigă, pericol și umor într-o explorare ingenioasă a spionajului internațional.

Londra, Anglia: Slough House este locul unde ajung spionii MI5 inactivi pentru a-și petrece restul carierelor lor eșuate. „Caii lenți”, așa cum sunt numiți, au căzut cu toții în dizgrație într-un fel sau altul și au ajuns să fie alungați acolo. Dar toți au un lucru în comun: vor să ia din nou parte la acțiune. Iar cei mai mulți dintre ei ar face orice pentru asta – chiar dacă asta înseamnă că sunt nevoiți să colaboreze.
Când un tânăr este răpit, iar răpitorii săi amenință să-i transmită decapitarea live pe internet, caii lenți sesizează o șansă de a-și răscumpăra greșelile. Dar este victima cine pare să fie?

 

„Vă zic un lucru, să fi avut norocul să-l joc pe Smiley în cariera mea, iar acum să joc rolul lui Jackson Lamb din romanele lui Mick Herron – urmașul, într-un fel, al lui le Carré – e nemaipomenit.”

„O poveste amuzantă, distinsă, satirică, captivantă. Personaje sordide memorabile, dialog spiritual, intrigă complexă. M-a prins.”

„Umorul se datorează, în bună parte, dibăciei cu care Herron prezintă felul în care birocrațiile, corporatiste sau clandestine, funcționează – bine sau prost. Lumea Slough House e mai apropiată de The Office decât de 007.”

„Mick Herron se conturează a fi cel mai bun scriitor de romane de spionaj al epocii noastre.”